8 Ocak 2013 Salı

Keylogger Nedir ?


Keylogger Nedir ?

Keylogger eğer sistem yöneticisinin bilgisi dahilinde yüklenmişse tamamen sistem güvenliği için çalışmaktadır.Fakat bu yazılım veya donanım sistem yöneticisinin bilgisi olmadan yüklenmişse tamamiyle saldırı ve casusluk amacı taşır.Ve Sizin Klavye Hareketlerinizi Server Kurucusuna Yollar.

Kaça Ayrılır ?

1) Yazılımla Çalışan Keyloggerlar : Sisteminize yüklenmesiyle aktif hale gelen tuş takip programlarıdır , klavyenizde basılan her tuşu bir dosyaya kaydeder.

2) Donanımla Çalışan Keyloggerlar : Bilgisayarınıza bir donanım eklemesiyle aktif hale gelen tuş takip cihazıdır , klavyenizde basılan her tuşu bir kalıcı bellek kartına yazılıma ihtiyaç duymadan kaydeder. 

Nasıl Bulaşır ?
Keylogger Sistemize İnternet Sitesi,Çeşitli Programlar(Crack,vb)Yöntemlerle Girebilir.Kısacası Exe Dosyaları Keylogger Veya Rat Barındırabilir.Eskiden ctrl+alt+delete komutuyla gelen görev yöneticisinde çalışan uygulamaları Görebilirsiniz.Ayrıca Bilgisayrım-Çalıştır-Msconfig Komutuyla Başlangıçta Çalışan Programları Kapatabilirsiniz.Bu Şekilde Bilgisayarınızda Hızlı Başlar.

Nasıl Kurtulurum ?
Manuel Tespiti Yapabilirseniz Muhtemelen Sistem32’de Barınmaktadır Zaten.Sonlandırıp Silebilirsiniz.Yok Eğer Bulamazsanız, Bilgisayarınızı Güvenli Modda Başlatıp Combofix Yada Antivirüsünüz İle Temizleyebirsiniz.

Nasıl Yazarım ?
 Keylogger Yazmanız İçin Visual Basic Bilmeniz Yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder